Referat Contabilitate de gestiune S4

Incarcat la data: 27 Noiembrie 2009

Autor: licent

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Cheltuielile variabile sunt cele care se modifica in sensul cresterii sau scaderii lor o data cu modificarea volumului fizic al productiei. In categoria cheltuielilor variabile se incadreaza, de exemplu cheltuielile cu consumul de materii prime si materiale directe, cheltuielile cu consumul de combustibil, energie, apa, aburi in scopuri tehnologice, cheltuielile cu salariile de baza ale muncitorilor direct productivi, CAS-ul si protectia sociala aferenta salariilor respective samd.

Matematic tratate, costurile variabile fiind dependente de volumul productiei se pot scrie ca o functie a volumului productiei pe baza acestei relatii: Chv=f(Q). In ceea ce priveste cheltuielile variabile unitare, avem:
Cheltuielile conventional-constante sunt cele a caror marime ramane relativ neschimbata in raport de evolutia volumului productiei sau se schimba in proportii neinsemnate. In aceasta categorie se cuprind, de exemplu, cheltuielile cu amortizarea mijloacelor fixe atunci cand acestea se calculeaza in cote proportionale in timp, pentru cele cu chiriile platite pentru mijloacele fixe luate in chirie, salariile personalului TESA de la nivelul sectiilor si al intreprinderii in ansamblul ei, CAS si protectia sociala aferenta salariilor respective, cheltuilei cu furniturile de birou, posta, telegraf, telefon, radio, cele cu abonamente la carti, reviste, prime de asigurare etc.
Marimea cheltuielilor fixe depinde in mare masura de factorul timp. , fapt pentru care ele se exprima ca o functie de timp: Chf=f(t) si se calculeaza numai pe total.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Contabilitate de gestiune S4". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTAcontabilitate de gestiune
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook