Referat Deprecierea si amortizarea imobilizarilor

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2010

Autor: ONCIOIU ELENA

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 57 kb

Activele imobilizate sunt definite in IAS 1 „Prezentarea situatiilor financiare” ca fiind acele active care nu sunt clasificate in categoria activelor circulante (curente). Ele sunt active generatoare de beneficii si detinute de intreprindere pe o perioada mai mare de un an.

Beneficiile economice viitoare reprezinta potentialul de a contribui, direct sau indirect, la fluxul de trezorerie sau de echivalente de trezorerie catre entitate. Potentialul poate fi unul productiv, fiind parte a activitatilor de exploatare ale entitatii.

Pe langa caracteristicile (conditiile) generale ale tuturor elementelor de activ si pasiv pe care le au (indeplinesc) si activele imobilizate pentru a fi recunoscute in situatiile financiare (1. caracter productiv, fara a fi supuse comercializarii; si: 2. evaluare corecta), activele imobilizate au si doua caracteristici specifice, care genereaza fiecare cate o consecinta:
•    Au o valoare individuala ridicata (o suma importanta de bani este blocata intr-un activ imobilizat), ceea ce le face greu transformabile in lichiditati. Exemplu pentru activele corporale: minimum 1.800 lei. Consecinta: nu se consuma / nu se inlocuiesc de la prima utilizare si isi transmit valoarea in mod treptat asupra productiei, prin mecanismul amortizarii.
•    Au o durata de viata (respectiv o durata de utilizare normata – DUN) mai indelungata (mai mare de un an). Consecinta: participa la mai multe cicluri de productie.
Imobilizarile necorporale sunt definite de IAS 38 „Imobilizari necorporale”  ca active
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Deprecierea si amortizarea imobilizarilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEDEPRECIEREAamortizarea imobilizarilor
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...