Tehnici de plata in tranzactiile comerciala internationale

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: licentapretmic

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Tehnicile de plata sunt modalitatile prin care banii (lichizi sau in cont) sunt transferati de la debitorul platii la creditorul acesteia. in practica tranzactiilor comerciale internationale exista mai multe posibilitati in acest sens:
-    transferul fondurilor banesti inainte ca livrarea sa fi avut loc (plata in avans);
-    transferul fondurilor banesti dupa ce predarea marfii a avut loc (plata la predare marfii; plata facturii);
-    transferul fondurilor banesti printr-un mecanism care permite corelarea livrarii marfii cu plata (incasso-ul documentar si acreditivul documentar).

Plata in avans si plata dupa primirea marfii sunt doua tehnici extreme de plata; ele sunt mai putin practicate in comertul international.

Plata in avans (engl. cash in advance) este tehnica de plata cea mai sigura pentru exportator si cea mai riscanta pentru importator. Ea se utilizeaza doar atunci cand exportatorul are o pozitie forte in negocieri (necesitate urgenta de marfa pentru importator, penurie temporara de produse etc.) sau pentru achizitii de valoare redusa (de exemplu, mostre) Instrumentele de plata folosite, in acest caz, sunt cecul, cardul, cambia sau ordinul de plata.
Unii autori nu recomanda exportatorilor sa solicite o astfel de tehnica de plata intrucat ar putea fi considerata "insultatoare" pentru importatorii profesionisti.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnici de plata in tranzactiile comerciala internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEmijloace plataburse internationale
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...