Absenteismul la locul de munca

Incarcat la data: 07 Februarie 2011

Autor: cont de companie

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Absenteismul este definit ca un fenomen  social cu implicatii economice, care se manifesta prin absenta frecventa si nemotivata a lucratorilor de la locul de munca.


Absenteismul este un fenomen intalnit, in special, in cazul activitatilor care se desfasoara in conditii dificile, prezinta un risc ridicat de accidente sau de imbolnaviri profesionale, precum si in situatia activitatilor repetitive, obositoare, monotone, etc. Pe de alta, absenteismul in munca poate avea cause de natura subiectiva ( aceste cause determinand o anumita atitudine fata de munca).


 Pornind de la factorii mentionati (obiectivi si/sau subiectivi), exista atat activitati cat si grupuri sociale pentru care “riscul” absenteismului este relative ridicat. insa, pe acest fond, manifestarea efectiva a fenomenului este datorata, de cele mai multe ori, aparitiei unor situatii accidentale, neprevazute.


Stresul si nivelul ridicat de incarcare la serviciu sunt principalii responsabili pentru problemele de sanatate ale angajatilor, potrivit studiilor de specialitate. Acesta este un motiv de ingrijorare pentru companii, intrucat absenteismul si productivitatea scazuta genereaza costuri tot mai mari.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Absenteismul la locul de munca". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MUNCAREFERATELOCUL