Aruncarea la poarta in handbal

Incarcat la data: 22 Ianuarie 2013

Autor: Manoiu George

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Aruncarile la poarta din sprijin pe sol, sunt acele aruncari, in care jucatorul se gaseste in contact cu solul in timpul efectuarii elanului si aruncarii.

Aruncarea la poarta de pe loc

Aceasta aruncare se foloseste in fazele fixe ale meciului, de exemplu repunerea mingii in joc, aruncarea de la 7 m. Pentru aceasta aruncare, jucatorul este asezat cu fata in directia de aruncare. Piciorul opus bratului de aruncare este inainte si mingea in dreptul pieptului.

Miscarea pregatitoare se executa prin ducerea bratului de aruncare inapoi  pe deasupra umarului, o usoara rasucire a umarului in directia bratului de aruncare, si un pas scurt inapoi. Toata greutatea corpului trece pe piciorul din spate, iar bratul opus celui de aruncare, se ridica la nivelul umarului usor indoit din articulatia cotului.

Jucatorul impinge brusc corpul inainte cu piciorul din spate. Miscarea de azvarlire a mingii are doua faze: prima faza este faza de tractiune, care incepe din momentul in care bratul a terminat miscarea pregatitoare pentru aruncare si se termina cand bratul ajunge la nivelul umarului, iar faza a doua este faza de impingere care incepe din momentul in care mingea ajunge la nivelul umarului si se termina in momentul in care mingea se desprinde de mana jucatorului. Flexia mainii pe antebrat, si miscarea degetelor mainii au rolul de a controla traiectoria mingii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aruncarea la poarta in handbal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEatestat sportaruncarea la poarta
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan