Canotaj academic

Incarcat la data: 08 Iunie 2010

Autor: comenzilucrari

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Diferite surse istorice sustin faptul ca practicarea intrecerilor in sporturile nautice in Romania a debutat in secolul trecut, cand  anual, la inceputul toamnei, se organizau la initiativa viceconsulului englez,  Regatele de la Sulina, aflate sub patronajul Comisiei Europene a Dunarii (1856 ). 
       
Istoria canotajului romanesc a inceput in secolul XIX,in anul 1864 cand un grup de tineri studenti din Timisoara, intorsi din strainatate de la studii au infiintat pentru placerea lor ,"Societatea de luntrisoare". In 1925 se infiinteaza la Arad ,Comisia de Sporturi Nautice din Romania .Aceasta depune ,in anul 1927,cererea de afiliere la Federatia Internationala de Canotaj.Congresul din 19 august 1927 aproba afilierea Federatiei Societatilor Sportive din Romania ca membru extraordinar al FISA.
       
Prima participare romaneasca la o competitie oficiala internationala este semnalata in anul 1932 la Campionatul European de la Belgrad ,ca apoi in 1933 la Campionatul European de la Budapesta ,Romania a fost reprezentata in doua probe masculine 4+ si 2x.

Romania a fost prezenta prima data la Jocurile Olimpice in proba de 8+1 la editia Helsinki 1952.
Prima medalie de aur a fost cucerita de canotorii romani in 1955 la Campionatul European de la Gand in proba masculina de 4-, iar fetele obtin in anul 1962, la Campionatul European de la Grunau, medalia de aur in proba de 4+.
       
La Campionatele Mondiale prima medalie de aur este obtinuta in anul 1970 la St.Catharines,in proba de 2+1,iar fetele obtin prima medalie de aur la Campionatul Mondial in 1974 ,la Lucerna,in proba de 2-.
Prima medalie de aur la Jocurile Olimpice este cucerita la editia Moscova-1980,in proba de lx de catre Sanda Toma,iar la editia Los A ngeles-1984,echipajul masculin de 2-,obtine prima medalie de aur la masculin.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Canotaj academic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AcademicEDUCATIE FIZICARange Rover Sport
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...