Culturism si fitness - programe de fitness

Incarcat la data: 16 Iunie 2010

Autor: Radauceanu Daniela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Culturismul ca disciplina sportiva urmareste dezvoltarea unei mase musculare cat mai reprezentative a corpului omenesc, dar raportata permanent la criteriile de proportie, simetrie, definire, reliefare, vascularizare. Acest lucru se poate obtine printr-un antrenament stiintific, corect dirijat, corelat cu o alimentatie adecvata si o refacere pe masura.

Astfel culturismul isi defineste bine domeniul de activitate, folosind mijloacele specifice – exercitiile cu greutati libere si la aparate si o serie de mijloace asociate, imprumutate din alte discipline bazandu-se pe principii si metode de antrenament proprii.

Varietatea mare a exercitiilor din culturism care pot fi executate cu greutati libere – haltere, gantere, hantele si la aparate – helcometre, banci, dispozitive, precum si posibilitatea dozarii foarte precise a greutatilor cu care se lucreaza fac ca aceasta disciplina sa poate fi practicata de barbati si femei, tineri si varstnici. Cei care practica acest tip de exercitii pot urmari mai multe scopuri:
- dezvoltarea masei musculare;
- scaderea in greutate;
- obtinerea si mentinerea unui tonus muscular ridicat;
- dezvoltarea unor calitati motrice necesare in practicarea altor discipline sportive;
- recuperare dupa anumite traumatisme.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Culturism si fitness - programe de fitness". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FITNESSDiverseCULTURISMRange Rover Sport
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan