De ce sa practicam arte martiale?

Incarcat la data: 15 Iunie 2010

Autor: Radauceanu Daniela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Intr-o lume in care masinariile ne coplesesc, iar goana dupa beneficii morale, opulenta si lipsa de moralitate a ajuns la grad de virtute, oamenii ar trebui sa redescopere ceva ce a fost descoperit cu foarte mult timp in urma si care face din insasi natura fiintei umane – artele martiale.

Karate – do reprezinta o arta martiala in care scopul final nu este victoria asupra unui adversar ci lupta continua pentru perfectionarea propriului caracter prin aculmularea de experienta oferita de antrenament. Pe scurt, reprezinta o metoda foarte eficienta de lupta fara arme, textual „ Karate – do” insemnand “cu mana goala“. Ea este totodata si o adevarata stiinta a loviturilor executate intr-o maniera cat mai directa si absolut salutara in conditii de legitima aparare. 

Unii doresc sa practice karate pentru a deveni puternici, altii pentru ca sunt timizi si vor sa capete incredere in fortele proprii. Toti, indiferent de motivul pentru care se antreneaza dobandesc echilibrul mental si o buna conditie fizica. Devin mai buni, mai puternici. Cu rabdare si vointa vor descoperi ca lupta cu ei insisi este mai grea si mai importanta decat lupta cu ceilalti.      
     
Karate se practica in toata lumea, ajungand pentru unii o disciplina sportiva, o manifestare artistica si chiar un mod de viata. 
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "De ce sa practicam arte martiale?". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Autoapararearte martiale