De la inotul utilitar la inotul sportiv de performanta

Incarcat la data: 21 Mai 2010

Autor: Szeghalmi Andrea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Influenta unui program sportiv asupra dezvoltarii sub toate aspectele a personalitatii copilului de varsta scolara mica prezinta o evidenta importanta in psihologia sportului, acest domeniu nefiind inca suficient de amplu explorat.

Fiind buni cunoscatori ai specificului claselor cu program integrat sportiv-specialitatea inot si avand largi preocupari in aceasta directie, ne-am concentrat in mod firesc atentia asupra investigarii impactului unui program sportiv profilat pe initierea copiilor in practicarea inotului, sport ridicat la rangul de arta de catre Mircea Olaru, marele tehnician roman al inotului.
   
Ideea de la care am pornit a fost aceea potrivit careia, in societatea contemporana, apasata de sedentarism, stres si agresivitate, activitatea sportiva are un rol social major. Fenomenul sportiv a devenit o activitate sociala, economica si de recreere cu valente deosebite. Miscarea in aer liber, practicarea sportului amelioreaza conditia umana, implicit calitatea vietii, iar practicantul activitatilor sportive dobandeste un ansamblu de cunostinte si abilitati benefice atat pentru sine cat si pentru societatea din care face parte. Miscarea, exercitiile fizice, activitatea sportiva contribuie la dezvoltarea unei imagini pozitive despre sine, la implementarea in activitatea zilnica a unor mecanisme de autoreglare a starilor psiho-comportamentale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "De la inotul utilitar la inotul sportiv de performanta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTINOT
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....