Finantarea alternativa a presei

Incarcat la data: 14 Iunie 2010

Autor: Mirabela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Pentru realizarea unui bun consum in sfera mass-media, producatorul are nevoie de mai multe resurse: materie prima (hartie, cerneala, plumb, pelicula, banda magnetica etc); energie; echipamente; forta calificata de munca; informatii sau creatii culturale.
           

De-a lungul dezvoltarii presei, a fost cunoscuta o crestere constanta a costurilor: pretul hartiei a crescut din cauza taierilor de paduri, respective a masei lemnoase disponibile pentru productia de celuluza; acest proces s-a derulat pe fondul cresterii cererii de hartie, datorita inmultirii spectaculoase a intreprinderilor care produc si vand ziare, reviste, brosuri, manuale si carti. Revolutiile tehnologice au condus la aparitia de echipamente noi, din ce in ce mai performante, timpul scurs intre nasterea unei “generatii” de echipamente si invechirea ei a devenit din ce in ce mai mic; piata limitata si competitia acerba a ajuns oblige producatorii sa-si imbunatateasca performantele, deci sa-si innoiasca tot mai frecvent echipamentele; astfel sumele investite in echipamente moderne au crescut constant, iar intervalul dintre o investitie si urmatoarea a ajuns sa fie adeseori mai mic decat timpul necesar amortizarii investitiei initiale.      
          
Potrivit unor calcule facute pentru piata presei din Europa Occidentala, Investitiile necesare lansarii unei publicatii se amortizeaza in 3-4 ani, iar cele necesare lansarii unui post de televiziune, in 8-10 ani, cu conditia, evident ca aceste lansari sa fie incununate cu success. Jurnalistii, tehnicienii si managerii care asigura crearea unor produse mass-media, sunt in principiu, pameni cu o calificare profesionala complexa, deci, o forta de munca foarte scumpa, iar datorita specificitatii pozitiei lor, acestia au beneficiat intotdeauna de venituri mai mari decat celelalte categorii profesionale apropiate (cercetatori, ingineri, profesori etc.). Acest fapt este un avantaj, pentru ca o institutie mass-media nu poate face fata unei greve prelungite a jurnalistilor, deoarece informatia si divertismentul isi pierd repede actualitatea, redactia nu are cu ce umple spatiul imprimat sau timpul de emisie atunci cand fluxul asigurat de activitatea jurnalistica este interupt.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Finantarea alternativa a presei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PRESAMASS-MEDIAfinantare universitati
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan