Helicicultura

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2012

Autor: bubulina creatza

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1092013 kb

Introducere
 
            

Zootehnia este intr-o crestere dinamica, mai mult decat orice alt sector din agricultura. Acest sector va fi pana in 2020 cel mai important sector agricol in termeni de valoare adaugata. Ca urmare a cresterii populatiei si veniturilor, a urbanizarii rapide si a schimbarii obiceiurilor de hrana, se observa o expansiune fara precedent a industriei zootehnice in tarile dezvoltate, unde productia de carne pe cap de locuitor se asteapta sa creasca cu aproape 50 % intre anii 2002 si 2020.

 

Cererea mondiala de oua se asteapta sa creasca cu 35% iar cererea de lapte cu 25%, pe aceeasi perioada. Productia de animale aflata in crestere exercita presiune crescuta asupra resurselor naturale. De aceea zootehnia se diversifica,sunt extinse ramuri precum: cresterea broastelor, racilor, strutilor sau a melcilor.
     

Importanta si evolutia produsului la nivel mondial si national. In ultimii ani, consumul de melci s-a marit incet-incet in intreaga lume,iar in zonele unde acestia traiau in stare de libertate s-a ajuns la o diminuare progresiva a acestor moluste gustoase. Intre timp, piata mondiala s-a extins si ocupa noi teritorii in care inainte nu se cunostea gastronomia acestei moluste.Inainte era suficienta culegerea din aer liber in timpul primaverii pentru a satisface cererile pietei, iar terenurile prezentau conditi pentru ocrescatorie naturala ideala.

 

Cresterea progresiva a poluarii atmosferice, alaturi de dezvoltarea unei agriculturi tot mai specializate si mai intensive, cu folosirea de ingrasaminte azotate, a distrus progresiv acel mediu indispensabil pentru reproducerea libera in natura a melcilor.

 


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Helicicultura". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ZOOTEHNIECARNEPRODUS
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...