Incarcatoare frontale

Incarcat la data: 27 Iunie 2010

Autor: Laur

Pret: 80 credite

Numar pagini: 54

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3922 kb

5 (1 review)

Odata cu perfectionarea productiei agricole, volumul lucrarilor de transport a crescut considerabil, iar unele procese agricole transportul face parte integranta din tehnologia de executare a lucrarilor. in agricultura se transporta atat produse agricole (seminte, fructe, legume, furaje, etc.) cat si diverse materiale tehnologice
(ingrasaminte organice si chimice, amendamente, solutii pentru combaterea bolilor si daunatorilor etc.).


In interiorul gospodariilor si fermelor zootehnice, manipularea si transportul diferitelor materiale (produse animaliere, nutreturi, gunoi de grajd etc.) reprezinta verigi importante ale mecanizarii proceselor tehnologice. Dezvoltarea lucrarilor de amenajari si imbunatatiri funciare in agricultura impune, de asemenea, transportul si manipularea  unui mare volum de materiale (pamant, pietris, nisip etc.).

Operatiile de incarcare-descarcare sunt legate tehnologic de lucrarile de transport. Operatiile de manipulare (incarcare-descarcare) din agricultura se efectueaza atat in camp cat si in cadrul fermei (in incinta acestora sau in incaperile de depozitare si prelucrare). Ele au ca scop preluarea, deplasarea incarcaturilor pe un traseu determinat si limitat si asezarea provizorie a acestora pentru asteptare sau pentru o durata mai lunga (depozitare)..

Deoarece distantele de transport in agricultura sunt relativ mici, durata unui ciclu de transport depinde intr-o mai mica masura de viteza mijloacelor de transport, cea mai mare influenta avand-o timpul afectat operatiilor de incarcare si descarcare a materialelor in si din mijloacele de transport. Reducerea acestui timp se poate realiza numai pe seama mecanizarii lucrarilor de incarcare si descarcare, utilizandu-se in acest scop mijloace adecvate si cu capacitate de lucru cat mai ridicata.

Diversitatea mare de materiale, cu proprietati fizico-mecanice foarte variate, ridica probleme deosebite in cea ce priveste constructia mijloacelor de incarcare si descarcare. Constructia mijloacelor incarcare-descarcare este diversificata,  utilajele pentru manipularea materialelor si produselor se pot clasifica in functie de cateva dintre criterii, cele mai frecvent utilizate fiind: modul de desfasurare a procesului, principiul de functionare, tipul organului de lucru etc.

Dupa conditiile in care se efectueaza procesul de lucru, utilajele pentru incarcare-descarcare a materialelor pot fi fixe si mobile (deplasabile). Dintre utilajele mobile se remarca utilajele autopropulsate, care pot fi echipate cu motoare termice sau electrice, care asigura atat deplasarea utilajelor cat si actionarea organelor de lucru. in ultimul timp se folosesc din ce in ce mai mult utilaje de incarcare-descarcare  montate direct pe autovehicule (autocamioane, tractoare, sasiuri autopropulsate).

CUPRINS

INTRODUCERE

1.  iNCaRCaTOARE FRONTALE MONTATE PE TRACTOARE AGRICOLE
PE ROtI
1.1. Aspecte generale privind incarcatoarelor  frontale montate pe
      tractoarele agricole pe roti
1.2. Constructia  incarcatoarelor  frontale
 1.2.1. Elementele constructiv functionale de baza ale incarcatoarelor
           frontale
   1.2.2. Organe de lucru utilizate la incarcatoare frontale
   1.2.3. Instalatia hidraulica de actionare a incarcatoarelor frontale
   1.3. Procesul de lucru al incarcatoarelor frontale
2.  iNCaRCaTOARE FRONTALE AUTOPROPULSATE
3.  iNCaRCaTOARE FRONTALE  TELESCOPICE
4. PREZENAREA MINI INCARCATORULUI PE SENILE MT52
    4.1. Descrierea incarcatorului
    4.2. Piete si aplicatii pentru incarcatorul MT52
    4.3. Accesoriile utilajului MT52

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Incarcatoare frontale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AUTOVEHICULCONSTRUCTIIreferat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan