Introducere in pictura lui Hundertwasser

Incarcat la data: 15 Iunie 2011

Autor: Oana Corici

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4780032 kb

3.1  Introducere in pictura lui Hundertwasser
Tablourile sale bogat colorate se caracterizeaza prin forme naturale si linii curbe in spirala “linia dreapta nu corespunde naturii“. Inspirat de miscarea Secession a dezvoltat un adevarat Stil Hundertwasser prin picturi, afise, multiplicate in articole de masa sub forma de baticuri, umbrele si alte obiecte de uz comun, care i-au adus un renume international.


Hundertwasser poate fi considerat un pictor al culorii pentru ca acesta este elementul cel mai important al operei lui. El foloseste in special culori suprasaturate pentru a evidentia tema operei.


Putem spune ca stilul sau se prezinta printr-o respingere aproape brutala a liniilor drepte, o aplecare spre culorile aprinse, forme organice, o reconciliere intre om si natura si un invidualism puternic.


Hundertwasser nu doreste sa isi vand picturile la inceput, deoarece sustine ca lumea ar fi mai buna daca oamenii in loc sa ceara  tot mai mult, ar cere tot mai putin (Exemplu in acest sens: atunci cand a ajuns la Paris a avut 50$, iar cand a plecat inca mai avea cei 50$, a locuit la prieteni, cumpara hrana pe bani putini de la fermieri si se deplasa cu biciclete imprumutate). Pana la urma accepta isi vanda lucrarile atunci cand ofertele de preturi  se dubleaza si cererea este tot mai mare. El spunea “in mod ciudat atunci cand nu alergi dupa bani, alearga ei dupa tine.“[4]

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in pictura lui Hundertwasser". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PICTURAtablouriHundertwasser