Ipoteza - formularea ipotezelor

Incarcat la data: 07 Octombrie 2010

Autor: Adam Andreea Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

O etapa a demersului stiintific este reprezentata de formularea ipotezelor cercetarii. O ipoteza reprezinta o prezumtie clara, explicita si verificabila referitoare la relatiile sau diferentele existente intre doua sau mai multe variabile. Plecand de la definitia mentionata mai sus, rezulta faptul ca o ipoteza de cercetare este legata, evident, de obiectivele cercetarii.

Deoarece o ipoteza urmeaza sa fie testata statistic, formularea acesteia trebuie facuta in termeni de claritate maxima, fara ambiguitati, demersul testarii ipotezelor fiind unul logic si demonstrabil prin procedee statistice specifice.


  
Deoarece formularea ipotezelor si intelegerea logicii testarii acestora reprezinta un element vital in cercetarea stiintifica, vom analiza pe larg modalitatea prin care sunt elaborate si verificate ipotezele.


    
Ipotezele sunt formulate atat in cazul studiilor care urmaresc stabilirea unor relatii dintre variabile (numite si studii corelationale) cat si pentru cercetarile ce vizeaza existenta unor diferente dintre variabile (studii factoriale). O prima distinctie se poate face intre ipoteze unilaterale (unidirectionale) si ipoteze bilaterale (bidirectionale) (Clocotici, si altii, 2000).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ipoteza - formularea ipotezelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEDiverseIPOTEZA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan