Judo - autoapararea inteligenta

Incarcat la data: 27 Iunie 2010

Autor: Balan Augustin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

4 (1 review)

Judo, sau calea blandetii, este o arta martiala japoneza moderna (Gendai budo). in 1882, pornind de la principiile traditionalului jujutsu si pastrand tehnicile de aruncare si prize ale acestuia, profesorul Jigoro Kano si-a format propriul sau stil, care a devenit cunoscut sub denumirea de Kano-ryu, iar mai tarziu s-a numit Kodokan Judo.

Principiile sale se bazeaza pe folosirea supletei in locul fortei brute, fiind eliminate loviturile si unele luxari periculoase, cum ar fi luxarea degetelor. in judo se folosesc proiectari, secerari, fixari la sol, strangulari si luxari.


La inceputul secolului trecut, pe masura ce judoul a fost popularizat in Europa, si-a pierdut treptat caracterul si proprietatile de arta martiala, transformandu-se in sport. in 1964 judo a devenit proba olimpica.


Practicantul judoului se numeste judoka. Echipamentul de judo, numit judogi, a fost introdus de catre Kano in anul 1907, dar pentru grade folosea, in continuare, numai centuri albe si negre.


Desi este foarte util sa practici un asazis sport poate fi tot odata si periculos. in lupta corp la corp este Judo-ul este privit ca fiind cea mai avantajoasa si mai eficienta tehnica de lupta. Sunt diverse prize care in unele ipostaze cer un sacrificiu. in diferite concursuri se tine cont de greutate, pe aceasta baza alegandu-se adversarii si in functie de centura posedata pe moment. in orasul meu cand s-a organizat un astfel de concurs primele runde erau pentru incepatori.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Judo - autoapararea inteligenta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PRACTICAJUDOarte martialereferat
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....