Legile de baza ale electrotehnicii

Incarcat la data: 13 Aprilie 2010

Autor: gabrielgorea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 252 kb

Studiind interactiunile electrostatice, Coulomb a formulat urmatoarele concluzii:
- fortele de interactiune electrica sunt orientate pe directia dreptei determinate de pozitiile celor doua corpuri electrizate (considerate punctiforme);


- valoarea acestor forte este proportionala cu produsul modulelor sarcinilor electrice ale celor doua corpuri si invers proportionala cu patratul distantei dintre corpuri, fiind totodata dependenta de mediul in care se realizeaza interactiunea.


Fortele interactiunii electrice ce se manifesta intre doua corpuri electrizate,  considerate punctiforme si in repaus (q1, q2), aflate la distanta r, au aceeasi valoare. Orientarea lor este  corespunzatoare tipului de interactiune (atratie sau respingere), cele doua forte avand sensuri contrare, potrivit principiului actiunilor reciproce.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Legile de baza ale electrotehnicii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LEGIELECTROTEHNICA