Mijlocasul

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2012

Autor: pintea dorin alin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26286 kb

Incadrarea procedeului


Preluarea

Preluarea este o actiune individuala de aparare prin care un jucator de volleyball, utilizand o serie de procedee de lovire a mingii, incearca sa respinga (sa salveze) o minge trimisa de adversar peste fileu, si care a trecut de blocajul coechipierilor, iar, daca se poate, sa directioneze aceasta minge spre ridicator sau spre zona lui de intrare.

 

Din aceasta definitie se poate deduce ca preluarea este specifica primei lovituri din cele trei sau celei de-a doua din cele patru, cat admite regulamentul.


Alaturi de blocaj, preluarea este si ea o actiune executata cu dificultate mare, ambele fiind dependente de actiunile de atac ale adversarului, care, in nici un caz, nu are interesul de a “menaja” apararea echipei opozante.
   

Aceasta dependenta a preluarii este valabila si in diversificarea ei in functie de aceste actiuni ale adversarului. Astfel ca, din acest punct de vedere, in volleyball exista urmatoarele tupuri de preluare:

 

1.    Preluarea din serviciu;
2.    Preluarea din atac;
3.    Preluarea din blocaj.

 

Toate aceste genuri de preluare au cateva puncte comune care le apropie, cum ar fi utilizarea in marea majoritate a interventiilor la minge a procedeului cu doua maini de jos, dar exista si o serie de particularitati care le deosebesc.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mijlocasul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PRELUAREAMIJLOCASjucator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan