Natalitatea si fertilitatea

Incarcat la data: 27 Mai 2011

Autor: ctin marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

4.1.1. Natalitatea si fertilitatea
4.1.1.1. Natalitate, fertilitate, fecunditate – delimitari conceptuale. Modalitati de masurare


Prin natalitate intelegem fenomenul demografic care evidentiaza frecventa producerii evenimentului nasterii intr-o populatie data. Masura cea mai frecvent utilizata a natalitatii este reprezinta rata generala a natalitatii: N / P x 100 unde N = total nascuti vii intr-un interval de timp determinat (de regula, un an) in cadrul unei populatii date si P = populatia medie a intervalului.


Intrucat nu intreaga populatie este supusa riscului demografic al nasterii, natalitatea nu ofera o imagine suficient de concludenta a intensitatii producerii nasterilor in respectiva populatie.


Din acest motiv, cel mai frecvent analizat fenomen demografic este fertilitatea  care evidentiaza frecventa producerii evenimentului demografic numit nastere in cadrul populatiei expuse riscului demografic al producerii acestui eveniment, respectiv populatia feminina de varsta fertila (considerata conventional ca populatie feminina cuprinsa in intervalul de varsta 15 – 44 (49) ani). Intensitatea fertilitatii e calculata cu ajutorul: ratei generale a fertilitatii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Natalitatea si fertilitatea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FERTILITATEnatalitatedemografic
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan