Principalele clase si metode doping in sport

Incarcat la data: 15 Iunie 2010

Autor: Radauceanu Daniela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Reprezinta substante de sinteza ce produc stimularea sistemului nervos. Administrarea acestor substante produce urmatoarele modificari: - amelioreaza atentia si maresc starea de veghe; - reduc oboseala (mai precis perceptia senzatiei de oboseala); - cresc agresivitatea; - scad autocontrolul, discernamantul, facultatea de judecata.

Aceasta clasa cuprinde psihostimulente (amfetamine si derivatii acestora), analeptice cardiorespiratorii (coramina, cardiozol), simpatomimetice (efedrina si derivati), antidepresive (imipramina), diverse substante excitante ale SN (stricnina, heptaminol).

Amfetaminele interfera la nivel cerebral cu un grup important de substante, catecolaminele. Acestea includ adrenalina (cunoscuta in SUA ca epinefrina si noradrenalina (norepinefrina). Catecolaminele, impreuna cu alte substante actioneaza ca neurotransmitatori la nivel cerebral si la alte nivele ale sistemului nervos.
Neurotransmitatorii sunt substante chimice eliberate la nivelul terminatiilor
nervoase cu rol in transmiterea sinaptica si stimularea sau inhibarea influxului nervos in neuronul urmator (postsinaptic).

Amfetaminele sunt asemanatoare structural cu catecolaminele. Ele vor creste cantitatea de catecolamine in anumite arii corticale fie printr-o eliminare neuronala crescuta, fie prin interferenta cu recaptarea neuronala dupa
realizarea transmiterii sinaptice. Astfel creste eficienta neurotransmitatorului si, in functie de aria in care are loc cresterea, pot apare modificari comportamentale. Experiente efectuate au aratat ca intr-adevar amfetaminele cresc performanta in inot.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Principalele clase si metode doping in sport". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CLASERange Rover Sportmetode copiat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan