Protectia motoarelor electrice

Incarcat la data: 08 Noiembrie 2011

Autor: Adriana Bodnar

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 212093 kb

X.1.    Probleme generale
Motoarele electrice – asincrone si sincrone – se prevad cu protectii impotriva defectelor interne si a regimurilor anormale. Defectele interne pot fi scurtcircuitele intre faze, punerile monofazate la pamant si scurtcircuitele intre spirele aceleiasi faze, iar regimurile anormale cele mai frecvente sunt supraintensitatile.

 


In cazul motoarelor asincrone, supraintensitatile pot fi provocate de suprasarcini determinate de supraincarcarea utilajului antrenat, de intreruperea unei faze de alimentare sau de micsorarea turatiei ca urmare a scaderii tensiunii in reteaua de alimentare, iar la motoarele sincrone supraintensitatile pot fi datorate supraincarcarii mecanismului antrenat sau iesirii din sincronism a motorului.

 


Alegerea tipurilor de protectii pentru motoarele electrice este determinat de urmatorii factori:
-    tensiunea, puterea si tipul motorului;
-    importanta utilajului antrenat;
-    conditiile de autopornire dupa lichidarea unor defecte in reteaua de alimentare;
-    posibilitatea supraincarcarii utilajelor antrenate.
 


1.    Pentru protejarea motoarelor electrice impotriva scurtcircuitelor polifazate din infasurarile statorului trebuie sa se prevada una din solutiile:


a.    Protectia de curent rapida, realizata de regula pe doua faze, desensibilizata fata de valoarea maxima a curentilor de pornire a motorului, pentru motoare cu puterea mai mica de 4000 kW.
b.    Protectie diferentiala longitudinala, montata, de regula, pe doua faze, pentru motoare cu puterea mai mare sau egala cu 4000 kW, precum si pentru motoare cu puterea mai mica de 4000 kW, daca protectia prevazuta conform punctului 1a nu este satisfacatoare din punctul de vedere al sensibilitatii.
c.    Pentru motoarele cu puterea sub 2000 kW se poate folosi o protectie de curent rapida cu un singur releu, reglata in functie de valoarea maxima a curentului de pornire al motorului, cu conditia asigurarii sensibilitatii protectiei.

 


Protectia impotriva scurtcircuitelor polifazate interne va comanda declansarea intrerupatorului motorului; la motoarele sincrone, prevazute cu dispozitiv de dezexcitare rapida, protectia comanda si actionarea acestui dispozitiv.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Protectia motoarelor electrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAPROTECTIEMOTOARE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan