Referat Design for X

Incarcat la data: 04 Februarie 2010

Autor: Boian p

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Designul este o activitate creatoare al carui scop este de a crea calitati polifunctionale a obiectelor, proceselor, serviciilor si a sistemelor [in care acestea functioneaza] de-a lungul intregilor ciclurilor de viata ale acestora. Ca atare, designul este factorul major de umanizare inovativa a tehnologiilor si un factor determinant al schimburilor culturale si economice.
Designul de astfel reprezinta serviciul profesional al creerii si dezvoltarii conceptelor si specificatiilor care optimizeaza functia, valoarea si aspectul produselor si sistemelor pentru beneficiul reciproc al utilizatorilor si realizatorilor.
Termenul de "design" a aparut in 1851, in legatura cu complicatele realitati ale productiei industriale. Este o conceptie si o metoda de creatie care urmareste sa asigure fiecarui produs un inalt randament functional. in toate epocile de inflorire umana a existat o corelare intre posibilitatile materiale, nivelul tehnologic, relatiile economice interne si externe, orizontul spiritual exprimat prin gustul artistic si capacitatea de creatie. Mai mult tehnologul si artistul se confundau intr-o singura persoana.
Arta, tehnica si stiinta nu sunt domenii incompatibile, contradictorii sau concurentiale, ci doar specifice si solidare. Ele se implica si se conditioneaza. Designerul trebe sa mai stie ca functionalul, ergonomicul, esteticul si economicul vor trebui sa conlucreze pentru a se ajunge la eficienta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Design for X". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ARTADESIGNDiversedesign for x