REFERAT DIVERSE: EVALUAREA RISCURILOR DE ACCIDENTARE

Incarcat la data: 21 Octombrie 2009

Autor: filip bianca stefania

Pret: 100 credite

In terminologia de specialitate, securitatea muncii este considerata ca acea stare a sistemului de munca in care este exclusa posibilitatea de accidentare si de imbolnavire profesionala.

Datorita caracteristicilor sistemului de munca, nu exista sisteme complet sigure pentru om din punctul de vedere al pericolului de accidentare si imbolnavire profesionala. Chiar daca toate elementele unui sistem, ca si relatiile dintre ele, sunt concepute si executate ( respectiv formate in cazul factorului uman ) astfel incât sa nu existe nici o posibilitate de producere a vreunui accident / imbolnavire , simpla functionare pe parcursul desfasurarii procesului de munca determina uzura , oboseala lor.

Ca urmare , apar disfunctii , deficiente , dereglari care pot conduce in final la accidente / imbolnaviri  ( in conformitate cu legea entropiei , tendinta sistemelor cibernetice , cum este in mare masura si sistemul de munca , este de autodistrugere ). Mai mult, oricât de bine ar fi selectat executantul , comportamentul sau ramâne aleatoriu  , fiind dependent de variabilele starii sale de moment. Rezultatul este ca niciodata nu se poate afirma ca nu va face nici o greseala generatoare de accidente / imbolnaviri.

In consecina, fiecare sistem real se caracterizeaza printr-o abatere mai mare sau mai mica de la starea ideala de securitate (inclusiv de sanatate) a omului, abatere care variaza in timp, in functie de starea, de evolutia elementelor componente ale sistemului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "REFERAT DIVERSE: EVALUAREA RISCURILOR DE ACCIDENTARE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.