Referat FACTORI DE RISC ASOCIATI EXPLOZIILOR IN AMESTECURI GAZOASE COMBUSTIBIL - OXIDANT

Incarcat la data: 10 Noiembrie 2005

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 114 kb

Explozia unui amestec combustibil-oxidant se produce ca urmare a acumularii in sistem a unei mari cantitati de caldura, produse prin reactia puternic exoterma dintre componenti. Aceasta reactie are loc de obicei cu o viteza foarte mare, iar degajarea foarte rapida a caldurii de reactie nu poate fi compensata de pierderile termice catre mediul inconjurator prin conductie, convectie sau radiatie. Acumularea caldurii de reactie in amestecul gazos determina cresterea temperaturii si aparitia unei concentratii ridicate de specii reactive, ceea ce provoaca accelerarea progresiva a reactiei si aparitia exploziei, insotita de obicei de emisia unor radiatii luminoase (aparitia unei flacari).

 

Din acest motiv, termenul "flacara" se foloseste frecvent in locul termenului "explozie", mai ales in cazul oxidarii in faza gazoasa a substantelor combustibile.
Foarte multe explozii care insotesc activitatile umane sunt comandate si controlate: arderea combustibililor in motoarele cu ardere interna, in motoarele de avion sau de racheta, detonarea explozivilor solizi pentru minerit, pentru demolarea unor constructii vechi, pentru construirea de drumuri, cai ferate sau poduri. In mod uzual, termenul "explozie" desemneaza insa un proces accidental, nedorit, cu efecte distrugatoare: explozia unei bombe; distrugerea unei case datorita acumularii de gaz combustibil ca urmare a unor scurgeri necontrolate, urmata de aprinderea accidentala a amestecului format de acesta cu aerul; explozia unor reactoare chimice etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat FACTORI DE RISC ASOCIATI EXPLOZIILOR IN AMESTECURI GAZOASE COMBUSTIBIL - OXIDANT". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EXPLOZIICOMBUSTIBIL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan