Roti dintate

Incarcat la data: 15 Decembrie 2011

Autor: Alex Delpiero

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17298 kb

Proiect de certificare a competentelor profesionale - nivelul 2

CAPITOLUL 1
ANALIZA ROLULUI FUNCTIONAL SI A COMPLEXITATII PIESEI

Rotile dintate se folosesc numai in angrenaje, de exemplu in schemele cinematice ale unor masini-unelte complexe, strunguri, automobile se gasesc sute de roti dintate.

 

Gama dimensiunilor rotilor dintate este determinata de stadiul general al dezvoltarii construnctiei de masini astfel in prezent se pot prelucra si executa roti dintate cu diametre cuprinse intre fractiuni de milimetru pana la diametre de 10 metri.


In constructia moderna de masini si aparate, transmisia cu roti dintate este mecanismul cel mai des folosit.
Piesa se executa din materialul OLC 45 ce se marcheaza prin vopsire cu culoarea albastru-negru conform STAS 7596-80,care este usor prelucrabil daca scula aschietoare are o duritate mare.
      

Piesa se compune dintr-un cilindru care are la exterior o suprafata dintata, prezinta o gaura strapunsa, un canal ce permite prinderea rotii dintate pentru asezarea ei in mai multe pozitii.
      

In afara tratamentelor termice nu avem nici o alta prelucrare speciala pe strung.
      

Tratamentele termice se efectueaza dupa operatia de degrosare in care se lasa un adaos de prelucrare de 5 mm. Gaura se executa cu un burghiu elicoidal de   45 in prezenta lichidului de racire, gaura fiind strapunsa. 
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Roti dintate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AutomobilePIESAroti
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...