Sistemul de pornire

Incarcat la data: 21 Februarie 2012

Autor: Gurdish Viorel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2511874 kb

Istoria automobilului
PE PRAGUL EREI AUTOMOBILULUI
Prima jumatate a veacului al XIX-lea a fost, iata, cea mai productiva pentru genialii constructori de masini. “Mobilizarea cu abur” din Anglia a atins asemenea cote incat numeroase companii de transport cu tractiune animala au dat semnalul de alarma, vazand in vehiculele cu abur un concurent serios.

 

S-au gasit motive imaginare pentru a trece prin Parlament legi cu privire la prejudiciile aduse de astfel de masini (cu concursul lui James Watt). sirul de decrete si hotarari s-a reunit intr-o lege speciala, care punea cruce dezvoltarii diligentelor cu abur. Din 1865, fiecarui vehicul cu abur i se indica sa se deplaseze cu o viteza care sa nu depaseasca 6 km/h (!), iar in orase si sate cu si mai putin.

 

Mai mult, inaintea unei asemenea masini trebuia sa mearga un om cu un steag rosu si sa-i previna cu glas tare pe trecatori despre iminenta aparitie a unui mijloc de transport periculos. Legea a avut efect: in ciuda uriasului sau potential, in constructia de masini Marea Britanie a pierdut teren fata de alte state…
 

Secolul al XIX-lea se apropia de sfarsit. intre timp, a fost descoperita bateria cu acumulatori si electromotorul. Au inceput sa fie produse automobile si peste ocean. Patentele se revarsau ca dintr-un corn al abundentei. insa nu aparea nicicum adevaratul automobil, mai exact, acel mijloc de transport capabil sa execute, cu cheltuieli minime, cele mai diverse comenzi.
 

Pentru exploatarea cotidiana a vehiculelor, in general limitata, motorul cu abur nu corespundea: era din cale-afara de greu. Desi de dimensiuni mici, electromotorul avea nevoie de o cantitate mare de baterii cu acumulatori, iar pentru transportul unei sarcini utile (in speta, al pasagerilor) nu avea suficienta putere.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul de pornire". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MASINAVEHICULAUTOMOBIL
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...