Avantajele si dezavantajele arbitrajului comercial

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: diana cra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 98 kb

Din combinarea elementelor definitorii aduse in discutie in cursurile precedente, se poate sintetiza urmatoarea definitie a arbitrajului comercial care va evidentia avantajele si totodata dezavantajele arbitrajului comercial. Arbitrajul comercial este acea modalitate facultativa (voluntara) de solutionarea a unui litigiu comercial avand ca obiect drepturi patrimoniale de care partile pot dispune (tranzactionabile), prin investirea unei (sau unor) persoane particulare cu anumite aptitudini profesionale si morale in vederea constituirii tribunalului arbitral si a pronuntarii unei hotarari definitive si obligatorii pentru parti, potrivit unei proceduri de arbitrare stabilita de acestea, de catre arbitrii, de catre o institutiei permanenta de arbitraj sau prin asimilarea unei alte proceduri (contractuala) edictata de stat, dupa caz.

In functie de diverse criterii, tinand cont de elementele din definitia de mai sus, comerciantii sunt determinati sa opteze pentru o astfel de forma de solutionare a diferendelor ivite intre ei in cursul desfasurarii activitatii comerciale.

1.1 Avantajele arbitrajului comercial
Aplicabilitatea la nivel larg a institutiei arbitrajului a fost impusa de anumite avantaje pe care acesta le ofera participantilor la relatiile comerciale (in special la cele internationale), in comparatie cu modalitatea clasica de solutionare a litigiilor de catre instantele judecatoresti nationale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Avantajele si dezavantajele arbitrajului comercial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSAvantajeDEZAVANTAJEarbitraj comercial
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan