Contracte dupa NCC

Incarcat la data: 16 Septembrie 2012

Autor: teodora gabriela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Vanzarea  este contactul care transmite deptul de proprietate asupra unui bun, de la vanzator la cumparator, in schimbul unei sume de bani. De regula, contractul de vanzare-cumparare transfera drepul de proprietate, insa prin vanzare se poate stramuta si un alt drept, precum: un al drept real(ex. dreptul de uzufruct), un drept de creanta, un drept de proprietate intelectuala, drepturi succesorale.

Contractul de vanzare este un act de dipozitie, deoarece ae ca rezultat iesirea din unui drept din patrimoniu contractantului. Pentru a putea face obiectul stramutarii de la vanzator la cumparator, dreptul trebuie sa fie transmisibil, respectiv sa nu fie indisolubil legat de o anumita persoana.

Caractere juridice:
    a) vanzarea are caracter consensual – contractul se incheie prin simplu acord de vointa a partilor, daca legea nu impune o anume formalitate pentru incheierea sa valabila. Exista si excepii cand contractul de vanzare trebuie sa imbrace foma autentica(dobandirea terenurilor cu sau fara constuctii, dobandirea dreptului de proprietate a imobilelor inscrise in cartea funciara).
     b) vanzarea este un contract sinalagmatic – obligatiile dintre parti sunt recipoce si intedependente in sensul ca prestatia unei dintre pati reprezinta cauza obligatiei celelilalte parti.
    c) vanzarea este un contract cu titlu oneros – fiecare parte urmaeste obtinerea unui avantaj in schimbul obligatiei asumate.
    d) vanzarea este un contract comutativ – deoarece la momentul incheierii sale, existenta drepturilor si obligatiilor partilor este certa, iar intinderea acestoa este determinata sau determinabila.
    e) vanzarea este translativa de proprietate – deoarece prin natura sa transmite ecest drept real. Proprietatea se stramuta de drept cumparatorului din momentul incheierii contractului chiar daca bunul nu a fost predat sau pretul nu a fost platit.
    f) vanzarea constituie dreptul comun pentru alte contracte translative de drepturi 
Conditiile esentiale pentru validitatea contactului sunt: capacitatea de a contracta, consimtamantul partilor, obiectul determinat si licit, o cauza morala si licita si forms, atunci cand legea o prevede.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contracte dupa NCC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATECONTRACTEreferat dreptcod civilnoul cod civil
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan