Diviziunea dreptului in drept public si privat

Incarcat la data: 02 Martie 2010

Autor: zara cristi

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Asa cum grecii au fost considerati un popor de filosofi, tot astfel si romanii au fost considerati un popor de juristi. Este si normal ca primele definitii ale dreptului sa fie de origine romana.

Principiile fundamentale ale dreptului sunt transmise de catre Ulpian : « Juris praecepta sunt haec : honeste vivere , alterum non laedere suum cuique trtibuere » ( principiile dreptului sunt acestea : a trai in mod onorabil , a nu vatama pe altul , a da fiecaruia ce este al sau ) . In acest text dreptul se confunda cu morala. Tot astfel si una din primele definitii ale dreptului,transmisa de Celsus, se face referire la morala : « Jus est ars boni et aequi »( dreptul este arta binelui si a echitabilului ) . In acea perioada dreptul avea ca scop realizarea binelui moral, azi insa ne sunt  prezentate definitii mai complexe ale notiunii de drept.

Cuprins

1.Dreptul roman...........................................................pag 1
2.Definitii ale  dreptului...............................................pag 1
3.Drept public - Drept privat .Criterii de diviziune.....pag 1
4.Drept intern-Drept international..............................pag 2
5.Ramuri de drept specifice dreptului privat si ramuri de drept specifice dreptului public.........................................pag 3
6.Importanta impartirii dreptului in public si privat. pag 3
7.Bibilografie selectiva...............................................pag 6

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Diviziunea dreptului in drept public si privat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPT ROMANreferat drept