Drept civil

Incarcat la data: 29 Mai 2011

Autor: sebastian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Patrimoniul este totalitatea drepturilor si obligatiilor patrimoniale apartinand unei persoane fizice sau juridice evaluabile ca o suma de valori. Caracterele: universalitate juridical, unicitate, inalienabilitate, divizibilitate.


Universalitatea, juridical, patrimonial apare ca o masa de drepturi si obligatii patrimoniale care apartin unei persoane fizice sau juridice.


Unic : persoana fizica juridical care are un singur patrimoniu; orice persoana fizica sau juridical are un patrimoniu
Divizibil: se poate divide intre mai multe mase de drepturi si obligatii (cazul sotilor).


Inalienabil: patrimonial  este strans legat de persoana careia ii apartine atat timp cat exista ca subiect de drept ; transmiterea patrimoniului poate fi facuta numai pentru cauza de moarte, in cazul persoanei fizice in cazul persoanelor juridice prin reorganizare sau dizolvare.


Functiile: gajul general al creditorului chirografar, subrogatia reala cu titlu universal, transmisiunea universala si cu titlu universal.


Gajul general al creditorului chirografar: sunt creditorii care nu au o grantie reala (gaj, ipoteca, privilegiu) gajul general consta in dreptul creditorului de a urmari oricare din bunurile debitorului in momentul in care creanta devine exigibila, creditorul nu il poate opri pe debitor sa instraineze bunuri din patrimonial debitorului.


Subrogatia reala cu titlu universal: este de doua feluri personala inlocuirea unui subiect de drept cu alt subiect de drept si reala inlocuirea unui lucru cu alt lucru in cumprinsul aceluasi patrimoniu. Consta in inlocuirea unei valori cu alta valoare in cuprinsul unui patrimoniu.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept civil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.