Drept in asistenta sociala

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2010

Autor: mirela loredana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Asistenta sociala are ca aspiratie realizarea unei societati nu numai prospere, dar si inalt incluzive pentru toti cetatenii ei, aceasta referindu-se si la cei care, din motive subiective sau obiective se afla in pozitii marginale. intr-o societate moderna, democratica, asistenta sociala este o necesitate a intregii societati, dar si un drept cetatenesc.

Asistenta sociala constituie procesul propriu-zis prin care cetatenii beneficiaza de masurile de protectie sociala si de ajutor profesionist in vederea satisfacerii trebuintelor lor si a unei bune integrari in societate.


Sistemul de asistenta sociala poate fi definit ca totalitatea principiilor umanitare pe care se intemeiaza ajutorul acordat unor membrii ai comunitatilor, aflati in nevoie, sau sistemul de asistenta sociala reuneste ansamblul mijloacelor tehnico-financiare utilizate de administratia publica centrala si locala pentru materializarea politicilor sociale nationale.

Asistenta sociala este componenta non-contributiva a sistemului de protectie sociala si reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane. Asistenta sociala cuprinde prestatiile si serviciile sociale acordate in vederea dezvoltarii capacitatilor individuale sau colective pentru asigurarea  nevoilor sociale, cresterea calitatii vietii si promovarea unei societatii incluzive si coezive.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept in asistenta sociala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCETATENIAsistenta Socialauniversitatea in societate