Drept public

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: adina frintu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Prin drept se intelege ansamblul normelor juridice edictate de stat,  sau a regulilor de conduita sanctionate de acsta prin care se stabilesc drepturile si obligatiile indivizilor , modul de organizare si functionare a puterilor in stat , precum si raporturile intre ele si prin care sunt instituite si aparate ordinea si stabilitatea sociala – norme care a caror respectare este general-obligatorie si asigurata prin forta de constrangere a statului.


In literatura juridica mai veche s-a considerat pe drept cuvant ca dreptul nu este decat un ansamblu de reguli de conduit impuse de puterea publica menita sa asigure ordinea in societate.


In literatura juridica recenta dreptul a fost definit ca ansamblul de reguli asigurate si garantate de catre stat , care au scop organizarea si disciplinarea comportamentului uman in principalele relatii din societate , intr-un climat specific manifestarii coexistentei libertatilor , apararii drepturilor esentiale ale omului si justitiei sociale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept public". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTNORMEJURIDICE