Drept

Incarcat la data: 01 Iunie 2011

Autor: COROLIUC MIHAI

Pret: 80 credite

Numar pagini: 43

Tip fisier: zip

Marime fisier: 120803 kb

Incheierea unui contract de comert international este de regula precedata de o serie de premersuri contractuale. Acestea au fost sintetizate in literatura de specialitate dupa cum urmeaza:

 

a) demersuri exploatorii: In aceasta etapa au loc activitati de prospectare , informare si de investigare pe piata luata in considerare, astfel incat exportatorul sau impportatorul sa exercite o optiune in indeplina cunostinta de cauza. Activitatile aratate sunt dublate adesea de desfasurarea unei companii publicitare realizata pe baza unui contract de publicitate comerciala. In cadrul companiei de publicitate sunt distribuite cataloage, pliante, mostre, se fac anunturi in presa, la radio, in televiziune.


b) initierea dialogului contractual: in situatia in care pe piata avuta in vedere s-a stramt interesul fata de produsele oferite sau produsele solicitate exportatorul lanseaza o oferta publicitara, sau importatorul lanseaza o oferta de cerere. Initiativa poate sa apartina asadar: exportatorului ori importatorului. Oferta publicitara si cererea de oferta nu pot sa conduca in mod direct la incheierea contractului.

 

c) desfasurarea dialogului contractual are ca reper oferta ferma a exportatorului sau comanda importatorului.

In literatura de specialitate au fost evidentiate mai multe reguli sau strategii care guverneaza negocierea unui contract. In primul rand se poate retine ca apare recomandare ca obiectul negocierii sa fie in mod clar stabilite, iar dosarul de negociere sa fie mai cuprinzator.

 

Astfel dosarul de negociere va contine date referitoare la caracteristicile termice ale produsului avut in vedere, date referitoare la pret (catalog, cotatii la bursa, licitatii ad-judecate), date referitoare la clauzele contractuale ce necesita o negociere deosebita electio iuris, -alegerea legii aplicabile, clause privind ambalarea marfilor, transportul si asigurarea acesteia, inspectia marfii, limitarea raspunderii juridice, penalitatile, solutionarea eventualelor litigii, modul in care se va realize plata, si date suplimentare: date privitoare la evitarea eventualului partener de afacere, la contractile similar incheiate de aceasta, la potentialul concurentei pe piata luata in considerare.


Partea care se afla sub presiunea trecerii timpului, nu trebuie sad ea impresii de graba, deoarece un astfel de comportament ar putea folosi in avantajul sau.
    
Daca negocierea contractului nu implica desfasurarea unui process complex nu este recomandabil ca aspectele asupra carora s-a ajuns la acord sa fie retinute imediat in scris, deoarece se poate crea o atmosferade suspiciune si in plus asupra celor convenite in scris este greu sa se revina.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCONTRACTCONTRACTUAL
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...