Dreptul familiei - Familia si functiile ei

Incarcat la data: 13 Februarie 2010

Autor: deliceanu alina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 44 kb

1. Functia de perpetuare a speciei. Familia are la baza, in primul rand atractia biologica dintre barbat si femeie, determinata de diferentierea sexuala. Dorinta cuplului este de a avea urmasi dar aceasta dorinta este puternic influentata de conjunctura economica, legislativa si gradul de cultura.


2. Functia educativa. Teoretic familia are si o functie educativa. in ultimul timp familia trebuie sa lupte impotriva influentelor negative venite din mediul exterior, a lipsei de discernamant a responsabililor politici, a celor din mass-media, a liderilor de opinie. Intoarcerea la normalitate va avea loc atunci cand familia isi va recapata functia educativa.


3. Functia economica. Familia traditionala - pe care o putem fixa in timp intre perioada matriarhatului si sfarsitul primului razboi mondial - avea ca principala caracteristica faptul ca barbatul era cel care contribuia in cea mai mare masura la intretinerea familiei - femeia ocupandu-se cu cresterea copiilor si, foarte important din punct de vedere economic, cu asa-numita "industrie casnica".
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dreptul familiei - Familia si functiile ei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDreptul Familiei