dreptul media

Incarcat la data: 10 Iunie 2010

Autor: gulin ionela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 38 kb

Dreptul si mijloacele de comunicare de masa (suporturi ale informatiei si comunicarii) sunt nu numai elemente necesare, ci si constitutive ale oricarei societati organizate. Prin combinarea lor, se pot aprecia importanta si rolul dreptului comunicarii de masa. Acesta reprezinta expresia alegerilor fundamentale in ceea ce priveste organizarea sociala si con tribuie la punerea lor in practica. Exercitarea lui, departe de a restrange libertatea de exprimare, constituie foarte adesea, dimpotriva, conditia si garantarea ei. Puterile si regi murile politice autoritare nu tin cont de regulile de drept pentru a controla informatia.


Prin mijloace de comunicare de masa intelegem aici orice mod de difuzare publica a mesajelor, pe cale scrisa, prin radio sau televiziune, mergand pana la internet. Faptul de a publica sau de a pune informatiile la dispozitia unui public nedefinit constituie criteriul esential. Dreptul mass-media guverneaza exercitarea acestor activitati. El tine cont cu pre cadere de nivelul tehnicilor, de folosirea acestora, de constrangerile economice si de astep tarile publicului. Se refera mai ales la statutul intreprinderilor si al personalului, la regimul de responsabilitate sau statutul continutului, la drepturile de autor si drepturile conexe.


Dreptul mass-media era, pana de curand, de natura esentialmente nationala, adica rezultatul si reflectarea diversitatii de forme de organizare politica, de culturi si de traditii juridice. De acum inainte, el nu mai poate fi perceput in acest unic sens, nemaiput^ndu-si pastra o singura dimensiune. Informatia si programele circula in prezent dincolo de frontiere, lucru ce se petrecea chiar cu mult timp inainte de aparitia internetului. O minima armonizare a legislatiilor nationale pare, prin urmare, indispensabila, data fiind lipsa unui veritabil drept international al mass-media, constitutiv si caracteristic unei reale societati sau organizari internationale. Dar o asemenea organizare nu exista inc\ sau este foarte limitata la nivel mondial si chiar regional european, de exemplu.


Dupa ce vom incerca sa punctam anumite principii si caracteristici ale dreptului mass-media, vom prezenta, in linii mari, articularile si continutul s\u esential, plecand in special de la situatia franceza.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "dreptul media". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTmass mediaasistenta sociala crestinism
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...