Expulzarea

Incarcat la data: 02 Februarie 2013

Autor: CONSTANTIN ALINA

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Competentele statului asupra persoanelor desemneaza exercitiul autoritatii fiecarui stat de a legifera, de a judecat si de a aplica cosntrangerea cu privire la persoanele fizice, persoanele juridice, ca si cu privire la anumite vehicule, aflate pe teritoriul national.

Strainul este o persoana care se afla pe teritoriul unui stat fara a avea cetatenia acestuia ci a unui alt stat. Mai sunt asimilati strainilor persoanele fara cetatenie (apatrizi) si refugiatii.

Satutul juridic al strainilor nu se confunda  cu cel acordat cetatenilor statului respectiv. Satul nu are asupra lor aceeasi autoritate si nici aceleasi obligatii. Persoanele din cele doua categorii nu au nici ele aceleasi drepturi si aceleasi  obligatii  fata de statul ai caror resortisanti sunt, ori fata de statul strain pe teritoriul caruia se gasesc la un moment dat. Determinarea continutului acestor drepturi si obligatii se face prin legile  interne ale fiecarui stat, cu respectarea unor norme si standarde internationale.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Expulzarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEstatreferat dreptreferat expulzareaexpulzarelegi interne
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...