Familia – institutie fundamentala pentru individ si pentru societate

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2010

Autor: MariaTim

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Familia reprezinta una din cele mai vechi forme de asociere umana cu implicatii fundamentale pentru indivizi si pentru societate . Ea este o forma de comunicare bazata pe relatii afective , respect reciproc , intrajutatoare a carei functii sociale asigura  continuitatea speciei umane si evolutia societatii.
    
Pentru orice tip de societate institutia familiei coexista  fiind definita prin universalitate si constiinta colectiva, in cadrul careia caracterul comun  al relatiilor permite perpetuarea  modulului cultural ce caracterizeaza societatea respectiva .
    
Familia este un grup natural  caracterizat prin stabilirea structurala durabila in timp , alcatuita din femei si barbati , parinti si copii , bunici si nepoti ,uniti prin legaturi trainice de casatorie, sange sau rudenie ori prin forme specifice de organizare a relatiilor dintre ei.
    
Raporturile create in familie constituie un model specific de solidaritate si integrare  sociala care implica indivizi aflati intr-o interactiune reciproca si permanenta

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Familia – institutie fundamentala pentru individ si pentru societate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTindividinstitutie fundamentalaFamilia