infractiunea continuata

Incarcat la data: 22 Mai 2012

Autor: Junea Alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Infractiunea este continuata cand o persoana savarseste la diferite intervale de timp dar in realizarea aceleiasi rezolutii, actiuni sau inactiuni care prezinta fiecare in parte continutul aceleiasi infractiuni (art. 41 alin. 2 Cod  penal).

Atunci cand se savarsesc mai multe actiuni (inactiuni), care prezinta continutul aceleiasi infractiuni se realizeaza o pluralitate de infractiuni.

O astfel de situatie se intalneste in cazul infractiunii continuate, in art. 41 alin. 1 fiind prevazut in mod expres ca nu exista pluralitate de infractiuni, ceea ce inseamna ca legiuitorul ii confera statutul de unitate infractionala.

Argumentarea teoretica are in vedere existenta unei triple unitati: unitate personala (este vorba de acelasi subiect activ), unitate psihica ( aceeasi rezolutie infractionala) si unitate juridica (acelasi continut de infractiune).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "infractiunea continuata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat dreptinfractiunea continuata
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...