MANAGEMENTUL PROIECTELOR EUROPENE

Incarcat la data: 06 Iunie 2010

Autor: gogan valentin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 89

Tip fisier: zip

Marime fisier: 188 kb

In prag de mileniu, colectivitatile urbane europene se gasesc intr-un amplu proces de competitie, declansat in ultimele decenii ale secolului trecut, in cadrul caruia trebuie sa faca fata unui dublu set de exigente.
Pe de-o parte, in cadrul procesului de edificare a unei comunitati europene unite, s-a declnsat o competitie a ierarhiilor comunitatilor teritoriale. Orase, regiui intregi cauta sa ocupe o pzitie privilegiata in spatiul european, cu ideplinirea unorcriterii unanim recunoscute. Fiecare entitate cauta sa-si impuna propia-I personalitate prin definirea identitatii si spiritul locului. Aceasta inseamna valorificarea atuurilor geografice, peisagistice, cultural istorice dar si economice si sociale. Afirmarea ambitiilor proprii, vis a vis de localitatile rivale, presupune raspunsuri la intrebarile  "Cine suntem?"   si  "Ce dorim sa fim in viitor?"
Spiritul si individualitatea unei localitati trebuie sa se bazeze, in primul rând, pe cunoasterea si valorificarea trasaturilor specifice, in cadrul evolutiei sale istorice. "Asa cum o persoana exista pentru ca are o identitate care o diferentiaza de altele, la fel se poate spune si despre teritoriu, oras sau regiune , iata deviza care corespunde cel mai bine actualei competitii dintre localitatile si regiunile Comunitatii Europene.
Pe de-alta parte, au crescut pretentiile cetatenilor fata de calitatea serviciilor,a prestatiei alesilor locali in general. Ei refuza sa mai fie tratati ca simpli consumatori si prefera sa fie priviti in postura de "clienti" in cadrul binomului cerere –oferta aplicat si in sectorul serviciilor publice. Aceasta pozitie modifica insasi semnificatia conceptului de serviciu public – pentru care fiecare cetatean are obligatia de a cotiza sub forma de impozite si taxe locale, care se transforma in "servicii pentru public" care se pot cumpara ca orice marfa  si pe care alesii au obligatia sa le ofere cetatenilor electori.

 

Se modifica insasi menirea alesilor comunitatii teritoriale. Primarul si echipa sa – consiliul local – sunt pusi tot mai des in situatii specifice intreprinzatorului privat, in contextul in care, datorita geografiei politice, eitrebuie sa se supuna si uno constrângeri de natura politica sau socio-culturale. Colectivitatea locala devine o intreprindere originala cu logica proprie de functionare, bazata pe relatii de parteneriat; pe de-o parte cu mandatarii sai care sunt cetatenii electori – consumatori de servicii publice, iar pe alta parte cu prestatorii de servicii (functionari sau operatorii privati/publici) care constituie instrumentele de actiune in indeplinirea mandatului increditat.
Activitatea consiliului local capata dimensiunea antreprenoriala de tip "proiect" prin care se administreaza un sistem de interese, de delegari de responsabilitati (externalizarea serviciilor publice) precum si impementarea unor programe de formare – dezvoltare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "MANAGEMENTUL PROIECTELOR EUROPENE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Comentarii

Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...