norma de drept

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2011

Autor: Tivadar Lucica

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Notiunea de drept se foloseste in 2 sensuri:
O prima acceptiune  o reprezinta dreptul in sens obiectiv sau pozitiv, iar o a doua varianta este cea a dreptului in sens subiectiv.


Dreptul obiectiv sau pozitiv reprezinta totalitatea  reglementarilor juridice existente la un anumit moment dat intr-un anumit stat.

Dreptul in sens subiectiv, este o prerogative, o posibilitate a individului de a avea o anumita conduita sau de a pretinde altora o anumita conduita, iar in cazul nerespectarii dreptului se va apela la forta de constrangere a statului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "norma de drept". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTJURIDICOBIECTIV