Obligatia legala de intretinere

Incarcat la data: 29 Mai 2012

Autor: Banciu Dana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: rar

Marime fisier: 85274 kb

Aceasta obligatie ocupa prin finalitatea sa un loc central in cadrul raporturilor patrimoniale dintre parinti si copii, intrucat ea a fost instituita in special pentru a asigura bune conditii materiale de crestere si de educare minorilor.
   
In legatura cu obligatia de intretinere dintre parinti si copii, in literatura juridica s-a pus problema daca avem de-a face cu o obligatie legala unica al carei continut este insa diferit in functie de calitatea persoanelor intre care ea exista sau cu doua categorii de obligatii, una intre parinti si copii minori, obligatie unilaterala care este o indatorire parinteasca si alta intre parinti si copiii lor majori, obligatie reciproca, intemeiata pe rudenie.
   
S-au conturat doua opinii pornindu-se de la mai multe elemente de distinctie:
- mai intai, s-a observat ca starea de nevoie a copilului minor se apreciaza altfel decat aceea a copilului major;
- in al doilea rand, incapacitatea de munca a minorului este prezumata, pe cand in cazul copilului major ea trebuie dovedita;
- in al treilea rand, reciprocitatea obligatiei exista numai intre parinti si copilul major, nu si intre parinti si copilul minor.
   
Intr-o prima opinie, s-a sustinut ca in Codul familiei sunt reglementate doua obligatii de intretinere, una intre parinti si copiii lor minori si alta intre parinti si copiii majori.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Obligatia legala de intretinere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatDreptul Familieireferate drept
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan