Raspunderea carausului

Incarcat la data: 14 Mai 2012

Autor: adi ilie

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Cadrul legal al raspunderii – raspunderea civila se infatiseaza sub doua forme: delictuala si contractuala.

Raspunderea delictuala:
Raspunderea delictuala deriva fie din delicte, fie din cvasidelicte, care in ramura transporturilor sunt accidentele ce pot surveni pe parcursul transportului.

Raspunderea contractuala:
Raspunderea contractuala se intemeiaza pe ideea de culpa a partilor in executarea obligatiilor asumate. Este definita ca fiind obligatia debitorului de a repara prejudiciul cauzat creditorului sau prin neexecutarea, executarea necorespunzatoare ori cu intarziere a obligatiilor sale contractuale.
 
Pentru a putea fi in prezenta raspunderii contractuale este necesara incheierea intre creditor si debitor a unui contract de transport, moment in care acestia dobandesc calitatea de expeditor si caraus.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Raspunderea carausului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTRASPUNDEREreferat drept
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...