REFERAT DREPT: VIOLENTA DOMESTICA SI CRIMINALITATEA FEMININA

Incarcat la data: 29 Octombrie 2009

Autor: Andra Birsaneanu-Spirescu

Pret: 100 credite

3,7 (3 review-uri)

Violenta umana are nenumarate forme de manifestare. Securitatea personala este amenintata cotidian in diferite locuri si diferite circumstante: acasa sau in alte locuinte, la scoala, la locul de munca, in cursul desfasurarii unor evenimente sportive, pe strada. O clasificare generala ar urma distinctia intre spatiul privat si cel public - locuinte si spatii publice - pe de o parte si combinatia acestora: spatiul public-privat ca spatii comune in cladiri rezidentiale.


Violenta si frica de a fi victimizat afecteaza neindoielnic calitatea vietii oricarui individ, dar diferite grupuri - femeile, copiii si persoanele virstnice - sunt deobicei considerate drept tinte predilecte ale actelor de violenta.
Secretarul General al Consiliului Europei a lansat un proiect integrat, intitulat "Raspunsuri la violenta cotidiana intr-o societate democratica" (2002- 2004) pentru a mobiliza resursele necesare confruntarii cu acest fenomen ingrijorator, in vederea prevenirii si controlului. Ca urmare, o serie de publicatii, documente si recomandari, dar si instrumente de lucru au fost realizate pentru a preveni si ameliora manifestarii violentei.


Dintre acestea, "Violenta impotriva femeilor: raspunsuri ale Consiliului Europei", volum realizat de Sheila E.Henderson, cuprinde sase sectiuni referitoare la urmatoarele aspecte esentiale in abordarea violentei impotriva femeii: dezvoltarea intelegerii violentei impotriva femeii ( I ); necesitatea unor politici si strategii la nivel international, national si local ( II ); tipurile de activitati cerute: preventive, de protectie si servicii pentru victime (III-V ); ceea ce s-a invatat pina acum din activitatea Consiliului Europei in acest domeniu (VI ); documente ale Consiliului Europei, relevante abordarii violentei impotriva femeii ( Appendix ).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "REFERAT DREPT: VIOLENTA DOMESTICA SI CRIMINALITATEA FEMININA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.