Referat Izvoarele dreptului comercial

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2009

Autor: totunzambet(Georgiana Petre )

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Art. 1 Cod comercial dispune: „in comert se aplica legea de fata. Unde ea nu dispune se aplica Codul civil”. Din aceste dispozitii legale rezulta ca dreptul comercial are ca izvoare formale Codul comercial si Codul civil. in realitate, izvoarele dreptului comercial sunt mai numeroase.

2. Izvoarele normative ale dreptului comercial

2.1. Precizari prealabile.
Sub aspect formal, izvoarele dreptului comercial sunt: Constitutia Romaniei, Cod comercial, legile comerciale speciale si, cu caracter subsidiar, Codul civil si legile civile speciale.

2.2. Constitutia.
Ca lege fundamentala a tarii, Constitutia reglementeaza principiile de organizare a activitatii economice.
Potrivit art.134 din Constitutie, economia Romaniei este o economie de piata. Statul trebuie sa asigure libertatea comertului, protectia concurentei loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea tuturor factorilor de productie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Izvoarele dreptului comercial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPT COMERCIALizvoarecod etica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan