Regimurile vamale

Incarcat la data: 28 Martie 2013

Autor: Corina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 38 kb

Regimul vamal reprezinta un ansamblu de norme de drept si procedee vamaleaplicarea si efectuarea carora au drept scop determinarea statutului juridic al marfurilorsi unitatilor de transport implicate direct in trecerea peste frontiera vamala a tarii. Regimurile vamale

(1) Sint stabilite urmatoarele regimuri vamale: 1) regimuri vamale definitive: a) import; b) export; 2) regimuri vamale suspensive: a) tranzit; b) antrepozit vamal; c) perfectionare activa (cu suspendare); d) transformare sub control vamal; e) admitere temporara; f) perfectionare pasiva. (2) In cadrul regimurilor specificate la alin. (1) se definesc regimurile vamale cu impacteconomic: a) antrepozit vamal; b) perfectionare activa; c) transformare sub control vamal; d) admitere temporara;e) perfectionare pasiva.

Alegerea si renuntarea la regimul vamal

Persoana are dreptul sa aleaga oricind regimul vamal din cele prevazute la art.23 sau sarenunte la el (in schimbul unui alt regim vamal), indiferent de cantitatea, felul, originea si destinatia marfurilor si mijloacelor de transport, daca aceste actiuni nu contravin prezentului codsi altor acte normative.

Dispozitii comune regimurilor vamale suspensive

(1) Regimurile vamale suspensive sint operatiuni cu titlu temporar, ce au drept efectsuspendarea totala sau partiala de drepturile de import sau de export.

(2) Organele vamale autorizeaza plasarea marfurilor sub un regim vamal suspensiv numaidaca pot asigura supravegherea si controlul acestui regim. Cheltuielile suplimentare ocazionatede acordarea regimului vamal suspensiv vor fi suportate de titularul operatiunii.

(3) Prin autorizatia emisa, organul vamal fixeaza termenul si conditiile de derulare siincheiere a regimului vamal suspensiv. Termenul de incheiere a regimului vamal suspensiv poatefi prelungit de catre organul vamal care a autorizat regimul sau, in caz de refuz, de catre organulvamal ierarhic superior, la cererea scrisa argumentata a titularului operatiunii, depusa in cadrultermenului acordat initial.

(4) In vederea acordarii unui regim vamal suspensiv, organele vamale vor solicitaconstituirea unei garantii pentru a se asigura de achitarea oricarei obligatii ce poate aparea.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Regimurile vamale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat dreptRegimurile vamale
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan