Supravegherea si controlul asupra respectarii legislatiei muncii

Incarcat la data: 26 Februarie 2014

Autor: Radu Cotorobai

Pret: 100 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 33 kb

Pentru a patrunde mai bine in esenta temei abordate, avem nevoie mai intai de toate, sa stabilim sensul termenilor care o compun, astfel, in opinia unor autori, controlul este un instrument de determinare a modului in care actioneaza cel chemat sa realizeze prevederile actului, precum si corespunderea acestora cu scopul legii intru executarea careia a fost emis.
      
Cu ajutorul controlului statul urmareste daca actul este respectat corect, daca are eficienta, daca acesta corespunde cerintelor reale ale relatiilor sociale reglementate etc.
      
Pentru o intelegere corecta a esentei controlului si supravegherii asupra respectari legislatiei muncii, este necesar da ne referi si la notiunea de control extern specializat, facand astfel referinta la tratarile de rigoare cuprinse in doctrina dreptului administrativ.
      
Prin control specializat se intelege un control exter, realizat de catre autoritatile administratiei publice, institutii publice si organe special constituite prin lege in acest sens, la nivel central sau local3 Un astfel de control se realizeaza in cele mai diverse domenii de activitate, cum ar fi: financiar-bancar, sanitar, protectia muncii etc.
     
Controlul specializat se diferentiaza de restul controalelor ierarhice prin urmatoarele particularitati:

  • Nu se infapuieste de organe ierarhic superiaore ci de alte organe admninistrative;
  • Nu se extinde asupra intregii activitati a organelor supuse controlului ci numai asupra anumitor aspecte precis determinate si care se incadreaza in specificul activitatii organului de control;
  • Organul controlat nu este subordonat organului de control si pe cale de consecinta, dreptul de control nu este prezumat, ci trebuie prevazut expres de lege.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Supravegherea si controlul asupra respectarii legislatiei muncii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTdrepturile omuluilegislatia munciireferate drept
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...