Testamentul international

Incarcat la data: 01 Ianuarie 2015

Autor: Eliza Chirila

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 78 kb

Prezenta lucrare, intitulata TESTAMENTUL INTERNATIONAL - O realitate viitoare pentru Romania? surprinde in prima parte o serie de generalitati privind incheierea si executarea unui testament in Romania, in partea a II-a se axeaza pe Regulamentul (UE) nr. 650/2012 iar in cea de a treia parte pune accent pe ceea ce inseamna testamentul international, tarile care l-au implementat si parerile specialistilor romani cu privire la utilizarea in legislatia romaneasca a acestui tip de testament.


Astfel, testamentul este actul unilateral, personal si revocabil prin care o persoana, numita testator, dispune, in una dintre formele cerute de lege, pentru timpul cand nu va mai fi in viata.

Cat despre testamentul international, acesta este o forma noua de testament, neintrodusa inca in legislatia din Romania. Denumirea de "testament international" este totusi inselatoare, deoarece utilizarea acestei forme nu implica in niciun fel ca succesiunea la care se refera sa contina elemente de extraneitate.


Cele trei capitole ale lucrarii, incheiate prin concluzii sumare, surprind panoramic elementele de caracterizare generala ale testamentului, precum si cateva consideratii generale privind ratificare de catre Romania a acestui tip de testament numit "testament international."
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Testamentul international". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: TESTAMENTuereferate drepttestamentul international
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...