Valorile mobiliare primare instrumentele pietei de capital

Incarcat la data: 14 Iulie 2013

Autor: Xman Mutant

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: zip

Marime fisier: 63 kb

Piata de capital este perceputa, in primul rand, ca un concept economic, o arena in care pot fi aplicate teoriile unor discipline precum Finante, Investitii, Economie, Piete Financiare etc. Piata de capital, prin valorile tranzactionate, a fost mereu un simbol al capitalismului, o expresie a libertatii schimbului, un adevarat fetis pentru acest tip de organizare sociala.

Din punct de vedere juridic piata de capital poate acoperi mai multe ipostaze si conceptualizari. Piata de capital are o acceptiune de institutie juridica, de ansamblu de norme care reglementeaza domeniul tranzactiilor cu instrumente financiare. Piata de capital are si o acceptiune palpabila, de organ, organism, institutie specifica care prilejuieste in mod practic realizarea intermedierilor, ringul de expunere si imperechere a cererii cu oferta.

In principal ne referim la piata reglementata ca institutie care, lato sensu, se poate suprapune semantic peste conceptul de piata de capital. Piata de capital poate sa insemne si totalitatea participantilor si mecanismelor implicate pentru realizarea tranzactiilor.

Piata de capital reprezinta multimea de relatii si mecanisme prin care se atrag si se plaseaza fondurile disponibile din economie catre agentii economici sau entitati publice si private (solicitoare de fonduri), pe termen mediu si lung. Aceste plasamente sunt posibile prin intermediul brokerilor, dealerilor si al societatilor de intermediere si cu ajutorul emisiunii si tranzactionarii valorii mobiliare. Existenta acestei pieti este strans legata de necesitatile curente de trezorerie si investitii.

Literatura de specialitate a structurat doua conceptii in ceea ce priveste piata de capital:
a) Conceptia anglo-saxona conform careia piata financiara este formata din piata de capital si piata monetara;
b) Conceptia continental-europeana conform careia piata de capital este structurata din piata monetara, piata ipotecara, piata financiara.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Valorile mobiliare primare instrumentele pietei de capital". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.