Autorizatiile de mediu

Incarcat la data: 14 Martie 2011

Autor: cristea cornelia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

Permisele sau autorizatiile de mediu constituie un important instrument de management de mediu si sprijina un proces care trebuie sa indeplineasca doua obiective:


- realizarea unui inalt grad de conformare in scopul imbunatatirii activitatii, al carei rezultat sa constea si in
- realizarea unui bun nivel de protectie a mediului.


Un permis sau o autorizatie de mediu consta intr-un document emis de o autoritate competenta in domeniu, prin care sunt prevazute cantitati date pentru poluanti specifici, care pot fi emisi in aer, apa sau pe sol. Cantitatile sunt stabilite in baza standardelor prevazute in legileaplicabile, sau stabilite de autoritatile de reglementare care isi exercita puterile conferite prin lege.


Autorizatia de mediu permite punerea in functiune si desfasurarea unei activitati. Acest document nu trebuie confundat cu alte tipuri de autorizatii sau permise necesare pentru desfasurarea activitatii.


In general, permisele sunt solicitate pentru o clasa de activitati, in timp ce permisele specifice sunt solicitate pentru o anumita activitate. Permisele pot contine prevederi care trebuie indeplinite pentru toate mediile receptoare (IPPC), dar in prezent, in majoritatea tarilor sunt intocmite si emise pentru un singur mediu receptor.


Aceasta inseamna ca o intreprindere industriala care evacueaza poluanti in aer, apa si care genereaza si deseuri solide are nevoie de trei permise. in alte tari fiecare sursa punctuala de emisie trebuie autorizata, astfel incat o mare intreprindere industriala care evacueaza mari cantitati de ape uzate trebuie sa aiba autorizatii pentru fiecare din sursele de evacuare.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Autorizatiile de mediu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIUAutorizatiiMANAGMENT
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan