Biomasa

Incarcat la data: 12 Mai 2010

Autor: bochis sebastian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 127 kb

Biomasa reprezinta componentul vegetal al naturii. Ca forma de pastrare a energiei Soarelui in forma chimica, biomasa este una din cele mai populare si universale resurse de pe Pamant. Ea asigura nu doar hrana, ci si energie, materiale de constructie, hartie, tesaturi, medicamente si substante chimice. Biomasa este utilizata in scopuri energetice din momentul descoperirii focului  de catre om. Astazi combustibilul din biomasa poate fi utilizat in diferite scopuri – de la incalzirea incaperilor pana la producerea energiei electrice si combustibililor pentru automobile.

Date tehnice:
- Masa totala (inclusiv umid.) – peste 2000 mlrd tone;
- Masa totala a plantelor terestre – 1800 mlrd tone;
- Masa totala a padurilor – 1600 mlrd tone;
- Cantitatea energiei acumulate in biomasa terestra – 25.000*1018 J;
- Cresterea anuala a biomasei – 400.000 mil tone;
- Viteza acumularii energiei de catre biomasa terestra – 3000*1018 J pe an (95TWt);
- Consumul total anual a tuturor tipurilor de energie – 400*1018 J pe an (22TWt);
- Utilizarea energiei biomasei – 55*1018 J pe an (1,7TWt).
         
Compozitia chimica a biomasei poate fi diferentiata in citeva tipuri. De obicei plantele contin 25% lignina si 75% glucide (celuloza si hemiceluloza) sau zaharide. Fractiunea glucidica este compusa dintr-o multime de molecule de zaharide, unite intre ele prin lanturi polimerice lungi. Una din cele mai importante glucide este celuloza. Componenta ligninica este compusa din molecule nesaharizate. Natura utilizeaza moleculele polimerice lungi de celuloza la formarea tesuturilor, care asigura integritatea plantelor. Lignina apare in plante ca ceva de genul lipiciului, care leaga moleculele celulozice intre ele.

Cum se formeaza biomasa?
Bioxidul de carbon din atmosfera si apa din sol participa in procesul obtinerii glucidelor (saharidelor), care formeaza „blocurile de constructie” a biomasei. Astfel, energia solara, utilizata la fotosinteza, isi pastreaza forma chimica in structura biomasei. Daca ardem efectiv biomasa (extragem energia chimica), atunci oxigenul din atmosfera si  carbonul din plante reactioneaza formind dioxid de carbon si apa.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Biomasa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEECOLOGIEbiomasa
Comentarii

Don;t worrY be haPpy

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...