Circuitul biotic al materiei in biosfera

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2014

Autor: Bogdan Andrei

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 631 kb

Prin definitie, ecologia este o disciplina care studiaza interactiunile reciproce dintre mediul ambiant si organismele vii. Organismele de pe fiecare nivel de dezvoltare sunt intercorelate intre ele, pe de o parte, si cu lumea abiotica, pe de alta parte, mai exact cu disponibilitatile mediului ambiant.


Viata sub diverse forme de organizare poate exista in diferite imprejurari. Acea parte a globului pamantesc (litosfera, hidrosfera si atmosfera) care este populata de organisme vii (plante, animale, microorganisme) se numeste biosfera.

Termenul €žbiosfera in literatura stiintifica a aparut in 1876 gratie savantului austriac Eduard Suess. El afirma: €žUn lucru pare strain pe acest copr imens, alcatuit din diferite sfere (geologice)... La suprafata continentelor se poate distinge o biosfera de sine statatoare.
Fondatorul conceptiei despre biosfera este considerat savantul rus V.I. Vernadski, care in 1924 a publicat lucrarea sa €žBiosfera.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Circuitul biotic al materiei in biosfera". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CIRCUITECOLOGIEBIOSFERAMATERIEbiotic
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...